Minä tykkään keitoista, alkaen ihan peruskalakeitosta päättyen keittoihin, joita en ole edes vielä syönyt. Ravintola Qulmassa on keittolounasbuffee, joka on vallan mainio. Kolmea erilaista keittoa tarjolla lisukkeineen. Hyvää, sopivasti täyttävää ja jaksaa hyvin iltapäivän. Jos voisin, kävisin sielllä vaikka joka päivä.

Keiton tiedetään myös pitävän hyvin nälkää, jopa paremmin kuin kiinteä ruoka, vaikka energiansaanti jää usein pienmmäksi. Keittoihin on myös helppo laittaa mukaan pajon kasviksia, joten mitään lisäkesalaattia ei tarvitse vääntää ja keittoa voi tehdä enemmän, joten yhdellä vaivalla syntyy monen päivän soppa. Kasviskeittojen kohdalla muistutan, että on tärkeää huolehtia, ettei ateria jää liian kevyeksi (lisäkkeeksi leipää, siemeniä, pähkinöitä) ja että mukaan tulee proteiinilisäke (raejuustoa, kypsää kalaa tai kanaa, kinkkua, kananmunaa, siemeniä, pähkinöitä).

Tämän viikon ruokaviikko onkin keittoruokaviikko, ollos hyvä. Keräsin taas itsekkäästi minua innostavat reseptit, jotka voisivat olla kokeilemisen arvoisia.

Maanantai: Hernesosekeitto ja lisukkeet
Tämä toimii minusta hyvin arkipääruokana, vaikka tässä ohjeessa se on alkukeitto

Tiistai: Kalakeitto
Fenkoli ja savukala tuo vaihtelua peruskeittoon

Keskiviikko: Kokos-kanakeitto

Torstai: Paahdettu kasvissosekeitto
Kasvisten paahtaminen vaikuttaa kovasti keiton makuun, tämä sopii minusta myös alkukeitoksi. Kuohukerman voi vaihtaa kevyempään, jos tuntuu että on liian tuhtia arkikäyttöön

Perjantai: Kikherne-tomaattikeitto
Kasvisruokapäivä kerran viikossa sopii myös sekasyöjälle

Lauantai: Lihakeitto
Kunnon lihakeittoa harva enää valmistaa, mutta se kyllä kannattaa, sillä pitkään hautunut keitto on hyvää.

Sunnutai: Kirkas-siikakeitto
Tässä juju on itsekeitetty liemi. Jos kalan fileointi ei onnistu, pyydä kalatiskin kaveria tekemään se ja ota perkuuaarteet mukaan.

PS. Tiedän, että joillekin keittolounas tarkoittaa ihan toisenlaisia liemiä 🙂