Sunnuntaina voi miettiä jo tulevan viikon ruokahuoltoa. Ruokaviikko ulottuu nyt jokaiselle päivälle, mutta vain yksi ateria per päivä. Tarvittaessa lounaaksi edellisen päivän ruokaa mukaan. Itse suosin lounasaikaan henkilöstöravintolaa tai salaatteja tai joskus ravintolaa.

Maanantai: Lohta ja kvinoaa

Tiistai: Kasvis-broilerinjauhelihapihvit lisukkeineen

Tein pihvit hiukan muokaten tätä ohjetta: korvasin veden ranskankermalla ja maustoin timjamin lisäksi  rakuunalla ja currylla. Niin ja käytin kesäkurpitsaa, en oikeen osaa käyttää kurkkua lämpimissä ruuissa.

Keskiviikko: Silakkapihvit, juures-perunasose ja etikkapunajuuria tai uunijuurekset (jossa ehdottomasti punajuurta).

Tosin vain mummoni osasi tehdä oikeasti täydellisiä silakkapihveja. Salaisuus oli tuoreet silakat, jotka hän perkasi itse ja paistoi voissa. Ehkä siksi teen aika harvoin, etten mitenkään pääse mummon tasolle, vaikka lapsetkin tykkäis.


Torstai: Broilerikeitto

Perjantai: Itse tehty hampurilainen ja salaattia

Lautantai: Ragu-lihasoosien kuningas, lisäkkeeksi pastaa, riisiä tai kvinoaa ja/tai uunijuureksia

Sunnutai: Kaalilaatikko

Tässä ohjeessa on valkosipulia, mikä minusta on aika mielenkiintoinen lisä, itse teen yleensä ihan perinteisen kualilooran.