Yle julkaisi jutun, että Pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin on tulossa muutoksia. Tämä on jo herättänyt hyvää keskustelua ja täytyy sanoa, että minua hymyilyttää ja naurattaa. Aika hauskaa, kaiken viime keväisen jälkeen. Noh, jäädään kuitenkin odottamaan lopullista versioita. Rasvan, sokerin lisäksi D-vitamiinisuosituksen ilmeisesti muuttuvat. Otsikko lienee raflaava, mutta suunnan muutos on kyllä aika merkitävä, jos kaikki muutokset todella kirjataan suosituksiin. Tyydyttyneen rasvan vapautus lähes ainoan syntipukin roolista on iso juttu. Sokeria ja valkoista viljaa ei ole ennenkään suosittu, mutta nyt kaiketi kanta tulee olemaan tiukempi. Mitenkähän käy peruna? Saakohan se edelleen oman lokeron?

Ravitsemussuositukset ovat hastava juttu. Meillä kaikilla kun on kuitenkin aika erilaiset tarpeet ruuan suhteen, on teholiikkujaa, laihduttajaa, alipanoista ja allergista. Laatia siihen ny sitten yhteiset kuviot. Lisäksi monin pakoin ravitsemussuosiusten noudattaminen on lähes mahdotonta. Kuinka moni oikeasti tietää, montako energiaprosenttia hiilihydraatteja tulee tai kuinka paljon tyydyttynyttä rasvaa. Monelle ravitsemussuositukset jäävät kyllä avautumatta.

Edessä ei ole mikään helppo homma ja varmasti jokaisella taholla on tähän myös oma kantansa. Toinen tykkä ja toinen ei. Minä taidan tykätä jos muutokset menevät läpi.