Koulutukset ja luennot

[/fusion_text]

Minulla on yli 600 luennon tai koulutuksen kokemus ja palaute luennosta on pääsiallisesti hyvää tai erinomaista. Asteikolla 1-5, palaute keskiarvo on yli 4.  Läheskään kaikista tilaisuuksista  palautetta ei toki kerätä. Luennoitsijana olen rento tarinan kertoja, joka välillä ohjaan kuulijaa miettimään asioita pintaa syvemmältä.

Koska työkokemukseni on asiakastyössä, kuuluu se myös luennolla ja luennot ovat käytännönläheisiä ja arkisia. Kuulijoiden on helppo löytää niistä omaan arkeen sopivia asioita ja pyrin puhumaan ”kielellä”, jota kuulija ymmärtää. Luentoni pohjaavat tutkittuun tietoon, höystettynä todella vahvalla käytännön kokemuksella.

Ammattilaisena uskallan ottaa kantaa päivän polttaviin asioihin ja olen aina valmis oppimaan uutta ja kuulemaan vastakkaisia ajatuksia. Minun pääni on helppo kääntää, jos vaan osataan perustella riittävällä näytöllä ja hyvin.  Paras luento on minusta sellainen, joka liikuttaa ja herättää tunteita, ajatuksia ja toiminnan muutosta.

Esimerkkiluentoja

Sinä poljet, minä ohjaan

Luento on tarkoitettu terveydenhuollon- ja liikunta-alan ammattilaisille. Luennolla käsitellään, miten asiakaan sisäistä motivaatiota ja pystyvyyttä vahivstetaan. Elintapamuutoksissa ammattilaisella on hyvä mahdollisuus vahvistaa pystyvyyden tunnetta ja näin edistää elintapamuutosta. Mitä asiakaskohtaamisissa on hyvä ottaa huomioon ja miten onnistutaan paremmin jokaisen asiakkaan kanssa. Luennolla aihetta käsitellään käytännön kautta, antaen konkreettisia työkaluja työhön.

”Anette Palssan luento oli mielenkiintoinen ja antoi paljon sekä itseni että asiakkaiden käytöksen tulkintaan”
”Parasta päivässä oli Motivoiva keskustelu –luento (sisältö saman suuntainen kuin Sinä poljet, minä ohjaan)”
”Parasta päivässä oli Anette Palssan innostava luento”
[/one_half]
[imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”dropshadow” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ hide_on_mobile=”no” class=””  

”Muutos ruokalautasella, lähtee
muutoksesta asenteissa ja uskomuksissa”

[/one_half]

Suklaa maistuu ja sohva kutsuu – miksi elämäntapamuutos on haastavaa?

Luento on tarkoitettu laihduttajille, painonhallitsijoille ja elämäntapamuutosta suunnitteleville.  Luennolla käsitellään sisäistä motivaatiota, miten saada elämäntapamuutos pysyväksi ja mitkä ovat hyvinvoinnin kannalta merkittävät muutokset elämäntavoissa (ravinto, liikunta, uni). Luennolla  on paljon esimerkkejä ja tarinoita, joiden avulla on asia avautuu mielenkiintoisesti ja vähemmän puuduttavasti.

”Luulin tietäväni jo kaiken laihduttamisesta, mutta toisin kävi!”
”Ihanaa, että ei tarvitse nipottaa!”
”Luennon jälkeen ei ollut syyllinen olo ja se on kivaa!”
[/fullwidth]

MS-tauti ja ravinto

Luento on tarkoitettu MS-tautia sairastaville ja heidän läheisilleen tai terveydenhuollon ammattilaisille, jotka hoitavat työssään MS-tautia sairastavia.

Luennolla käsitellään ravintoa ja MS-tautia laajasti tutkimuksista käytännön kokemuksiin. Minulla on aiheesta yli 15-vuoden kokemus ja uskallan sanoa, että olen hyvin perillä, mitä tällä saralla tapahtuu. Luennolta saa konkreettisia ohjeita, miten voida paremmin MS-taudin kanssa ja mitä ravitsemuksella voidaan saada aikaan. Käsittelen matala-asteista tulehdusta, suoliston hyvinvointia, fatiikkia eli MS-tautiin liittyvää uupumista sekä ravintolisä. Luennolta ei löydy ihmeparantumisohjetta, mutta ei myöskään kuulla, että on ihan sama mitä syödään.

MS-luentoja toteutetaan usein Neuroliiton kanssa.

”Antoi työkaluja ravitsemusasioihin”
”Antoisa luento, hyvä anti”
”Anette Palssan luento oli hyvä ja antoi eväitä omaan työhön”

Tunnesyöminen ja tietoinen syöminen

Luentoa voidaan räätälöidä monelle kohderyhmälle: tunnesyöjät, painonhallitsijat, syömishäiriöiset, ammattilaiset.

Vaikuttavuuden kannalta suosittelen riittävän pitkään luentoaikaa tai useampaa luentoa

Luennolla puhutaan syömisenhallinnasta, miten tietoisuuden ja mielentaitojen keinolla voidaan saada taustalla olevia tunteita säädeltyä ja sisäistä puhetta muutettua ja tunnesyömisen tarve vähenee ja toiminta muuttuu.  Aihetta  voidaan käsitellä hyvin monesta kulmasta, ottaen huomioon ihmisen psyko-fyysis-sosiaalisen kokonaisuuden.  Puhutaan aina myös syömisenhallintaa tukevasta ravitsemuksesta ja ruokarytmistä, liikunnan ja unen merkityksestä. Hieman luennon pituudesta tai luentokerroista riippuen teemaa käsitellään harjoituksien ja kotitehtävien avulla.

”Luennolla käsiteltiin syömistä uudesta suunnasta, se auttoi ymmärtämään paremmin itseä”
”Luennolla tuli sellainen tunne, että voin joskus vielä oppia hallitsemaan syömistäni”
”Parasta päivässä oli Anette Palssan innostava luento”

Riittävän hyvä ruokavalio

Luentoa voidaan räätälöidä monelle kohdeyleisölle niin ammattilaisille kuin maallikoille.

Luennolla käsitellään ravitsemuksen peruskysymyksiä, ateriarytmiä ja ruokavalintoja. Perusjuttuja, joita perustellaan kohdeyleisön mukaan, joko tieteellä tai viihteellä. Luennolla vilisevät tarinat ja esimerkit, jotka auttava kuulijaa pysymään mukana. Usein näiden luentojen jälkeen tulee palautetta, että luulin tietäväni jo kaiken, mutta olihan tässä paljon uuttakin.

”Oli ilo kuunnella asiantuntijaa, jolla oli terve järki mukana”
”Ihanaa jalat maassa –ajattelua: hyvä olo saadaan aikaiseksi melko lailla maalaisjärjellä”
”Olen aina ollut kiinnostunut terveydestä ja ravinnosta ja periaatteessa mitään sinällään uutta tietoa ei luennolta tullut, mutta varmisti omaa tunnetta siitä, että kannattaa kuunnella itseään. Mikä sopii jollekin toiselle ei välttämättä sovi minulle. Kiitos yleishyödyllisestä luennosta, siitä jäi mukava fiilis!”
”Seminaarin parasta antia. Hyvä luento ja hyvä luennoitsija. Sain todella paljon uutta tietoa”
”Kokonaisuutena onnistunut tilaisuus. Ravitsemusasiat olivat ehdottomasti parasta antia.”

Ruokalautaselta lisää virtaa työhön ja vapaalle

Luento on tarkoitettu yritysten henkilöstölle, luento on helposti räätälöitävissä erilaisten yritysten ja kohderyhmien tarpeisiin ja huomioiden työn asettamat haasteet (vuorotyö, matkatyö, yötyö).

Luennolla käsitellään ravinnon, syömisen ja ruokarytmin vaikutusta jaksamiseen, vireyteen ja hyvinvointiin. Ravinnon vaikutus työssä jaksamiseen, arkeen ja yöunien laatuun on kiistaton. Tällä luennolla saadaan arkeen sopivia ratkaisuja, miten mahdollista muutosta voidaan lähteä toteuttamaan ja miten itseä voi motivoida tekemiseen. Luennolla on paljon käytännön esimerkkejä ja tarinoita, joiden kautta kuulijan on helpompi samaistua ja löytää tartuntapintaa omaan muutokseen. Vaikka asia on vakava, luento tiukkapipoista valistusta.  10 -vuoden työkokemus työterveyshuollossa kuuluu luennolla ja kokemus laaja-alaisesti yrityksistä auttaa ymmärtämään työn asettamat haasteet.

”Selkeää ja helposti toteutettavia juttua”
”Anette Palssa oli oikein innostava luennoitsija, eikä yhtään tiukkapipo”
”Anettea oli ilo kuunnella, maalaisjärjelläkin pärjää”
”Hyviä vinkkejä arkeen”