Varmaan jokainen, joka on joskus kirjoittanut blogia, tietää miltä tuntuu, kun kokee, että pitäis kirjoittaa ja monta juttua on mielessäkin, mutta jotenkin ei vaan saa mitään valmiiksi. Sitten kun tauko on liian pitkä, kynnys kirjoittaa on niin suuri, tuntuu, ettei mikään teksti ole riittävän hyvä. Arvaatte varmaan, että nyt on just se tilanne. Haluan kirjoittaa ja ajatuksiakin on, mutta jotenkin se aika vaan katoaa ja kirjoittamiselle ei ole aikaa tai siis sille vapaaehtoiselle kirjoittamiselle. Kas kummaa,  muille sovitut artikkelit ja jutut valmistuvat ajallaan – tai lähes. Tähän blogidilemmaan tarjoutui loistava ratkaisu, kun Yoogiasta kysyttiin kiinnostaisiko kirjoitella heidän sivuillaan. Minusta tuntui kivalta ajatukselta, että voisin näin yhdistää kaksi harrastustani. Lisäksi joogan ympärille on minusta jo pitkään tarvittu järjen ääntä näihin ravitsemushommeleihin. Sillä kaikella rakkaudella, kovin usein joogaan liitetään sellaista hörhöravitsemusta, ettei se mene harvastakaan tieteellisyysseulasta läpi. Ja mikä parasta, kun lupaan jollekin, että kirjoitan blogitekstin, sen myös teen, toisin kuin näin vapaaehtoisesti. Yoogaiaan kirjoittelen luonnolisesti heidän kohderyhmän huomioon ottaen, Pullapoliisi kirjoittelee edelleen, mitä tykkää ja milloin tykkää.
Blogimarkkinoinnista on keskusteltu julkisuudessa paljon ja se on jo ihan arkipäivää eikä mikään outolintu.  Moni bloggaaja tuntuu saavan kaikenlaisia tuote-esitteitä ja ehdotuksia yhteistyöstä. Minusta on todella mielenkiintoista, että mulle on ehdotettu vain muutaman kerran yhteistyökuviota. En tiedä johtuuko se siitä, että ajatellaan, ettei minun mielipiteilläni ole mitään markkina-arvoa vai epäillään lähtökohtaisesti, etten kuitenkaan suostu. Tosin olen tätä kyllä kysellyt muiltakin bloggavilta ravitsemustietelijöiltä ja heillä on samanlaisia kokemuksia. Sinänsä hauskaa, sillä meitähän usein arvostellaan, että ollaan elintarvike- ja lääkefirmojen talutusnuorassa :). Joskus on kyllä todella harmillista, että elintarvikefirma lähettää tuote-esitteitä uutuustuotteistaan erilaisille fitness-bloggaajille ja minä saan tietää tuotteesta vasta, kun se on kaupassa tai kun asiakas kertoo. En tarkoita, että haluan tuotenäytteitä, mutta kirjeellä tai sähköpostilla kannattaa lähestyä meitä kliinistä työtätekeviä ravitsemusterapeutteja.  Haluan  siis edelleen pysyä riippumattomana ja palkkaa saan sitten muista töistä.
Yoogaiasta kirjoitin jo ennen mitään yhteistyökuvioita ja edelleen suosittelen lämmöllä kokeilemaan. Joogan lisäksi siellä muutakin ohjattua liikuntaa, voiko liikkumaan lähteminen enää olla helpompaa? Kotisohvalta vain kierähdetään lattialle joogamatolle.