Pöperöproffa kirjoitti eineksistä ja minulle tuli mieleeni listata arkiruokia, jotka valmistuvat alle 20 minuutissa. 
Wokit ovat loistavaa pikaruokaa, wokkikasviksia on saatavilla ihan joka makuun ja sekaan voi sitten paistaa broilerin-, naudan-, porsaalihasuikaleita tai viipaloida sekaan lohta tai muuta kalaa. Mausteeksi sitten soijaa, chiliä tai mistä nyt tykkää. Kokeile vaikka valmissoosia, jota eräs ammattikokki suositteli.  Jos kaipaa hiilihydraatteja voi keitellä matkaan täysjyvänuudeleita tai pari palaa leipää. 
Keitot valmistuvat myös nopeasti, jos hyödyntää pakastekasviksia. Oma suosikkini on broilerikeitto, johon tulee kasvissuikaleita, paistettuja broilerin suikaleita, kanalientä ja suurustetaan Koskenlaskijalla.  Lapsiperheen pelastus on pakastealtaan Perunat ja keittojuurekset, siihen lisätään sitten kala, jauheliha tai nakit ja keitto on hetkessä valmis. Ravitsemusterapeutti tosin lisää vielä yhden puolen kilon pussin lisää keittojuureksia. Pakastealtaan valmiskeitot toimivat myös hyvin, kun  niitä vähän tuunataan: pinaattikeittoon lisätään vaikka kananmunaa ja kasvisosekeittoon raejuustoa.  Kasviksen virkaa toimittaa tarvittaessa vaikka porkkaana tai kirsikkatomaatit.
Munakas on minusta täysin aliarvostettu ruoka. Koska se valmistuu niin nopeasti, ehtii pilkkoa seuraksi vähän tomaattia, kurkkua ja salaattia. 
Ruokaisasalaatti on käsittämättömän hyvää ja  helppo valmistaa ja vain mielikuvitus on rajana. Minun makuuni on tämä vuohenjuustosalaatti, mutta myös  lohesta, broilerista ja vaikka tonnikalasta syntyy salaatti käden käänteessä. Hyvä kastike tai öljy ja pala kunnon leipää täydentää aterian. Minä teen itselleni usein salaatin, kun lapsille on valmiina vaikka makaronilaatikkoa tai muuta ruokaa, jota en syö kovin mielelläni. 
Lohimedaljonki tai broilerin fileepihvi paistuu panulla todella nopeasti, sen kanssa voi sitten syödä salaattia tai kypsentää kasviksia pikaisesti pannulla. Hiilihydraattilisäkkeeksi sopii täysjyväleipä ja jos kaipaa perunamuusia, niin suosittelen kokeilemaan pakasteperunamuusiainesta
Kasvisruokapuolella oivallinen ruoka syntyy esikypsennetyistä linsseistä tai pavuista. 
Jauhelihakastikeen ja pastan tai broilerin ja riisi kaveriksi tehty salaatti tai kypsennetyt kasvikset täydentävät ateriaa. Eikä niiden valmistus vie sitä 20 minuuttia kauemmin. 
Tiedän, että lapsiperheissä ruokamuutos eineksistä kasvisvoittoiseen kotiruokaa  ei onnistu hetkessä, mutta suosittelen aloittamaan nyt niin muutos on tulevaisuudessa mahdollinen. Vähitellen kun jaksaa totuttaa itseä ja lapsia, alkaa homma  jossain kohtaa toimimaan.  Omat lapseni ovat tottuneet syömään kasviksia, mutta mieltymykset ovat silti kaalin, kukka- ja parsakaalin suhteen erilaiset, joten suosiolla teen osan ruuista siten, että kasvikset ovat erikseen ja kaikki ovat iloisia. Lapset kannattaa ottaa myös mukaan tekemään ruokaa ja isomman lapsen voi antaa huolehtia vaikka kasvislisäkkeen valmistamisesta.  Kun  ruoka on itse tehty,  se maistuu lasten suussa yleensä paremmalta.  Jos ruokaa tehdään yhdessä, ei se ole enää pakollinen ja tylsä kotityö, vaan mukavaa yhdessäoloa. 

Jatketaanko listaa, mikä on sinun pikainen arkiruokasi?