Kauneus ja terveys lehdessä on otsikon mukainen palsta. Siinä haastatellaan ravitsemus- ja ruoka-alan ammattilaisia heidän ruokafilosofiastaan ja syömistottumuksista. Minuakin haastateltiin ja pyydettiin yhden päivän ruokapäiväkirja. Kun lupauduin juttuun, en ajatellut että  minusta olisi vaikeaa kertoa, mitä todella syön. Olenhan täälläkin avannut jääkaappini sisältöä. Omaan syömiseen liittyvistä perusperiaatteista on helppo puhua, mutta esimerkkipäivä oli yllättävän vaikea ja pisti miettimään.  Päiväni kun ovat hyvin erilaisia, on päiviä jolloin syön todella terveellisesti ja säännöllisesti, on päiviä jolloin syön mitä sattuu ja on päiviä jolloin syön ruokia, joita syön todella harvoin. Syömiseni vaihtelee myös vuoden ajan mukaan. Näinhän se on muillakin. Kun olen FIT lehdessä arvioinnut yhden päivän perusteella julkkisten syömisiä, jatkuvasti törmään siihen tosiasiaan, ettei yhden (eikä useammankaan) päivän perusteella voi sanoa mitään ruokavalion kokonaisuudesta. 
Sain kuitenkin kirjattua jotain siihen ruokapäiväkirjaan, sen on yksi päivä, joku muu päivä olisi ollut toisenlainen. Ruokapäiväkirja on usein kuin Facebookin profiilikuva: harva haluaa laittaa siihen alakantista otettua kuvaa, jossa näyttää juuri niin vanhalta kuin ajokortista voi laskea, vaan usein kuvaksi laitetaan se nätti (loma)kuva, jossa ei näy kaksoisleuka, eikä rypyt, tunnelma on kepeä ja elämä on ihanaa. Tämä ei ole huijaamista, vaan asian katsomista kauniilta kantilta. Eikä siinä mitään, kaikki sen tietää, mutta sempä takia ruokapäiväkirja ei yleensä kuvaa sitä arkista (ja kylmää) tottuutta syömisestä. 
Tässä arkinen totuus minun perjantaipäivän syömisistä. 
Klo 7-8 
2 mukillista maitokahvia (Laktoositon kevytmaito) 
Juoksulenkki 1h, vettä
Klo 10.30
Lautasellinen kaurapuuroa, keitetty kevytmaitoon, päällä Oivariini-silmä, sokeria ja kanelia (lenkin jälkeen kunnon nälkä)
Klo 12.30
Valio Lohkeava jogurtti, raparperi (ei ollut nälkä, mutta söin varmuuden (!) vuoksi)
Klo 14.30 
Marianne -karkki (painonhallintaryhmäläiset tarjosivat)
Klo 15.30 
Omena, pähkinöitä pari kourallista ja muutama kuivattu hedelmiä, vettä (autossa matkalla kauppaan)
Klo 16.15 
Puolikas proteiinipatukka, vettä (autossa matkalla kotiin, huono lounas kostautuu)
Klo 17.30 
Naudan sisäfileepihvi (ainakin 150 g), pippurikastike, uunijuureksia (rypsiöljyä), vettä
Klo 18.00
Kupillinen maitokahvia (kevytmaitoon) ja Suklaarae karkkeja (2 reilua kourallista), vettä

Klo 22.00
Appelsiini

Huomaattehan ruokapäiväkirjanpidostani, että minä syön yleensä kunnon lounaan, syön paljon kasviksia ja  hyvin harvoin kokolihaa. Suosin kanaa ja kalaa, sekä syön paljon maustamatonta jogurttia ja rahkaa sekä marjoja. Niinpä.