Olen muutaman vuoden joogannut säännöllisesti pari kertaa viikossa. Enkä tiedä, mitä pitäisi tapahtua, että luopuisin joogaamisesta. Kehon ja mielenkin hyvinvointi on lisääntynyt ehkä enemmän kuin minkään muun liikunnan vaikutuksesta. Luulen, että iso osa asiakkaistakin on saanut osansa minun joogasaarnasta. Olen nimittäin sitä mieltä, että joogasta olisi apua moneen vaivaan ja parantaisi paitsi kehon ja rangan liikkuvuutta, lihasten venyvyyttä, tasapainoa, suolistovaivoja ja lihaskuntoa (eritoten keskikeho), mutta myös rauhoittaa mieltä ja helpottaa stressiä. Tieteellistäkin tutkimusta aiheesta on, mutta minusta vasta kokemuksen kautta, todella voi huomata, että joogasta on iloa ja hyötyä monessa elämän vaiheessa. Joogaamattomat sanovat usein, ettei jooga sovi heille, koska ovat kankeita ja levottomia. Mutta silloin juuri jooga sopii! Joogaan on monenlaista ja olen täysin vakuuttunut, että jokaiselle löytyy sopiva tapa harjoitella, jos vaan antaa joogalle mahdollisuuden. Joogan harrastaminen ei koskaan ole ollut niin helppoa kuin nykyään. Testasin meinaan palvelun, joka tuo joogaopen omaan kotiisi – netin välitykselleä tosin. Yoogaia on palvelu, jossa joogatunti pidetään online tietokoneen välityksellä. Olen testannut monta tuntia ja tykkään kovasti. Vaikka joogaan kotona, olo on kuin ohjatulla tunnilla. Joogaopet ovat ammattilaisia ja asanoita ohjataan hyvin myös suullisesti, eikä kokoajan tarvitse kurkkia ruutuun. Opella on, joogaajan niin halutessa, näköyhteys  ja hän voi tarvittaessa ohjata henkilökohtaisemmin. Luulen, ettei ihan pieniä liikkeitä ruudulta näe, mutta isommista linjauksista ohjaaja antaa palautetta. Ei toki jatkuvasti, meille suomalaisille se kun olisi vaivaannuttavaa.

MITÄ ONLINEJOOGA ON?

Onlinejoogatunti on aivan kuten tavallinenkin joogatunti! Erona on oikeastaan vain, että salille menemisen sijaan osallistut tunnille nettiyhteyden avulla kätevästi omasta kodistasi käsin.
Yoogaian tunnit ovat aina vuorovaikutteisia livetunteja, eivät ennalta nauhoitettuja videoita. Näet ohjaajan tietokoneesi näytöllä ja voit aina itse päättää näkeekö ohjaaja sinun harjoituksesi vai ei. Yoogaian onlinejoogatunneilla osallistujat eivät näe toisiaan. Palvelu toimii suoraan nettiselaimessa eikä sen käyttö edellytä erityistä teknistä osaamista. Se onnistuu kaikilta!
Yoogaia on uniikki, Suomessa kehitetty hyvinvointipalvelu, jonka käyttö ei edellytä jäsenyyttä tai muita sitoumuksia. Yoogaian tunnille voi osallistua kuka vain, silloin kun itselle parhaiten sopii.

 

Käy edelleenkin joogasalilla hotjoogassa, mutta lisäksi on tullut kotiharjoittelu. Lasten kanssa tämä on kiva juttu, koska heistä on mukava, että olen kotona, mutta kuulemma – Ihan sama joogaatko vai istutko koneella :). Omat lapseni osaavat antaa minulle rauhan joogata ja keskeyttävät minut vain syystä, mutta  pientenkin lasten kanssa homma voisi toimia kohtuullisen hyvin, jos kestää pienet keskeytykset ja ottaa rennosti.
Tällä viikolla minulla oli monta pitkää työpäivää ja paljon asiakkaita, luentoja ja ryhmäohjausta ja yhtenä iltana, kun raahauduin kotiin seitsemän aikaan, en olisi jaksanut tai halunnutkaan lähteä joogasalille, lenkille tai muuten liikkeele, vaikka tiedän että, päivän istumisen jälkeen pieni liike tekee todella hyvää. Sain kuitenkin raahattua ruhoni joogamatolle makkariin ja otin yhteyden Yoogaiaan. Fiilis Yin-tunnin jälkeen oli niin mahtava, että toistin saman vielä parina seuraavanakin iltana. Rauhallinen joogatunti vapautti päivän istumisen kireyksiä lihaksista ja samalla mielikin rauhoitui.
Huomaan, että minun on helpompi keskittyä omaan tekemiseen kotona, salilla vaatii enemmän keskittymistä, ettei häiriinny muiden toiminnasta. Joogaan joskus myös ilman ohjausta, mutta tykkään enemmän kun joku muu sanoo mitä tehdään ja kauanko ollaan asanassa. Jos joogaan itsekseni, mieleni menee helposti seuraavaan liikkeeseen ja se ei ole minusta tarkoitus.
Jos jotain negatiivista palvelusta pitää keksiä, niin muutaman kerran tekniikka ei ole pelannut ja tunteja voisi olla enemmän.
Olen itse suht kokenut joogaaja, mutta tunnit ovat helppoja ja hyvin ohjattuja, joten suosittelen aloittelijoitakin kokeilemaan.  Joogaopet ohjaavat selkeästi asennot ja antavat vaihtoehtoisia liikkeitä jokaiselle tasolle.