Olen haaveillut joogakurssista jo pitkään. Ystävän suosituksesta päädyin Astanga Yoga Shalan  Anne Nuotion ohjaamalle astangan alkeiskurssille. Lähdin hakemaan työkaluja arjen rauhoittamiseen, en niinkään fyysistä liikuntaa. Sain kurssilta paljon. Mielenkiintoista oli, ettei joogan jälkeen ollut nälkä, vaikka edellisestä ateriasta oli jo yli 7 h ja normaalisti silloin vedän sen kuuluisan lehmän karvoinen.  Minulla ei ollut edes mitään mielitekoja. Vaikka olen tiennyt, että rauhoittuminen ja rentoutuminen auttaa syömisen hallinnassa, tästä huolimatta olin todella yllättynyt näin vahvasta vaikutuksesta. Jooga on tullut elämääni jäädäkseen ja tämän kokemukseni aion jakaa myös asiakkailleni. 
Viime viikolla alkoi myös retki superfoodien maailmaan. Ei kovin syvällisesti, mutta yritystä nyt ainakin. Itella toi ison paketin, jossa oli goiji-marjaa, macaa, acaiaa, kookosöljyä, raakakaakaota muutamia mainitakseni. Ihan halpaa lysti ei ole, reilusti 100 euroa veloitettiin tililtä. Luin ja tutustuin, mitä olen hankkinut. Olen päättänyt olla avoin ja kokeilla, miten nämä asiat vaikuttavat minuun.  Ei hätää, en aio käyttää tätä epätieteellistä kokeilua perusteluna puolesta tai vastaan, lähinnä tutkailen, miltä minusta tuntuu, miltä ne maistuu ja tarkkailen asiaa kokemusperäisesti. 
Aloitin, ylläri ylläri, suklaalla. Valmispaketissa oli kaikki raaka-aineet ja ohjeet ja raakasuklaa oli helppo valmistaa. Kookosöljyn tuoksu oli i-ha-na. Suklaa hyvää, jo pienen määrän jälkeen ei tehnyt mieli lisää. Valmispaketin muotit oliva minun makuuni liian isoja. Huomasin jo miettiväni, mitä ensi kerralla laitaan suklaaseeni ja mistä käyn ostamassa pienempiä muotteja. Kyllä, tämä tuntuu hyvältä ja tulee hyvä mielikin, jatkan ehdottomasti. Eskarilaiseni antoi vinkin, että laita ensi kerralla myös maitoa, hän kun ei tykkään maitosuklaasta enemmän :). Saan siis ainakin toistaiseksi syödä suklaani ihan itse. 
Erilaiset pähkinät, marjat ja smoothiet ovat kuuluneet ruokavaliooni jo pitkään. Hörhöviikolla sotkin joukkoon supereita. Ihan näin erittelemättä, sillä roiskin menemään ihan kunnolla, ilman kunnollista perehtymistä vaikutuksista. Kun katsoin reseptejä, huomasin, että maitotaloustuotteet ei ole pop kun tehdä superterveellisiä juomia, mutta valiolaisena kuitenkin sotkin jauheita maustamattoman jogurtin sekaan. Makua laitoin ekalla kerralla Hevishtoilla. Kamalaa oli. Toisella kerralla sain paremman liemen aikaiseksi, kun tajusin, ettei kannata sotkea niin montaa ja niin paljon kerralla. Lisäsin aamiaisjuomaani myös maustamatonta heraproteiinijauhetta niin aamupala oli valmis. Hyvää ja helppoa ja ennen kaikkea  nopeaa. Toimi ainakin minulle.  Olo on kylläinen, muttei yhtään turvonnut tai muuten tukala.  Reseptejä on netti pullollaan, mutta kannattaa kokeilla omaa luovuutta.

Minun aamujuoma sisältää mm: suomalaisia pakastemustikoita tai mustaherukoita, manteleita tai cashew-pähkinöitä, makeuttamatonta mansikkasosetta, vettä, maustamatonta jogurttia, maustamatonta heraproteiinia, chlorellaa, macaa, acaiaa, goiji-marjaa. Kaikki siis sekaisin blenderillä. Maun mukaan olen joskus laittanut luomuhunajaa.